
Gerekli Malzemeler
- 1 fincan soğuk su
- 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
- İsteğe bağlı olarak şeker
- Bakır veya çelik cezve
- Karıştırmak için kaşık
Türk Kahvesi Nasıl Demlenir?
1. Kahveyi ve Suyu Karıştırın
Cezveye her fincan için bir tatlı kaşığı Türk kahvesi ekleyin. Üzerine fincan ölçüsünde soğuk suyu dökün. Şeker eklemek istiyorsanız bu aşamada ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.
2. Kısık Ateşte Pişirin
Cezveyi kısık ateşe koyun ve kahveyi yavaşça ısıtmaya başlayın. Kahveyi kaynatmadan, köpüğün yavaşça oluşmasını bekleyin. Karıştırmadan pişirmeye devam edin.
3. Köpüğü Fincanlara Paylaştırın
Kahve kaynamaya başladığında, oluşan köpüğü bir kaşık yardımıyla fincana paylaştırın. Daha sonra kahvenin geri kalanını tekrar ısıtın.
4. Kahveyi Servis Edin
Kalan kahveyi fincana yavaşça dökün. Yanında bir bardak su ve tercihen lokum ile servis yaparak geleneksel Türk kahvesi deneyiminin keyfini çıkarın.
İşte Türk Kahvesi Pişirmek İçin Kullanabileceğiniz Kahveler
Kafeinsiz Kahve
Türk Kahvesi
Kiloluk Kahveler
Kiloluk Kahveler
Türk Kahvesi
Kiloluk Kahveler
Türk Kahvesi